Andra sminkveckan för eleverna.

blogg, make up academy, makeupskolan, marbella event academy

Andra sminkveckan för eleverna.

Vi började veckan med clean/skönhets make-up, vilket innebar att eleverna skulle göra en så pass naturlig sminkning som knappt är märkbart för blotta ögat, vilket är svårt. Lätt att man lägger för mycket smink och det ser sminkat ut, vilket det ej ska göra. De gjorde det väldigt bra, och de fick prova på att göra samma sminkning tre gånger var under dagen, i tre olika ljus, för att se skillnaden hur ljus påverkar sminket och deras egna seende, vilket är viktigt att veta och ha i åtanke när de ställs inför oförberedda locations.

Så det blev inomhus vid sina make-up platser, utomhus i skugga och i direkt sol. Solen var en utmaning för dem, men de tyckte det var kul och tacksamma att de fick prova på.

                               

Det har även varit foto make-up som eleverna tyckte var superkul. Mer färg och kraftigare sminkningar, de har fått lära sig tekniken för sotningar, och glossy make-up. Kort sagt, make-upen har varit mer intensiv och färgrik denna vecka.

 

Det blev en lycka för en av sminkeleverna som fick chansen att sminka loss på en av killarna från bartendergruppen, och han njöt för fullt och blev ordentligt ompysslad. ?